Horecamakelaar

Horecamakelaar is een verzonnen combinatie tussen horeca en makelaar, de makelaar die bemiddelt tussen koper en verkoper in horeca.... "Logisch dus", zou Johan zeggen. Enige verschil is dat de horecamakelaar meestal bemiddelt in horecabedrijven/-ondernemingen in plaats van een "gewone" makelaar die in vastgoed/onroerende zaken (huizen/panden) bemiddelt.

Sinds 1992 ben ik actief op 2 vlakken: waardebepalingen van bedrijven die actief zijn in hospitality en advisering bij investeringen, fusies en overnames in de sector. Eiigenlijk zouden namen als Hospitality Valuations en Hospitality Consultancy meer op hun recht zijn.

Exploitatiegebonden vastgoed
Als horecamakelaar stel ik me graag op als adviseur van mijn opdrachtgever: meestal de verkopende e/o verhurende partij, door eerst goed te kijken wat de wensen van die opdrachtgever zijn en wat de exploitatiemogelijkheden zijn van het horecabedrijf op de bewuste locatie.

Mijn filosofie is gebaseerd op een economische visie: de waarde van ieder horecabedrijf is exploitatiegebonden; de exploitatie-opbrengst in een normale situatie bepaalt de waarde. Wordt dat niet als uitgangspunt genomen zal er ergens iets fout gaan: of er wordt te weinig of teveel betaald aan overname e/o huur en daarmee wordt iemand benadeeld.

Een klassieke waardering: aantal vierkante meters maal opbrengst per vierkante meter is huuropbrengst maal factor is verkoopprijs is bij horeca erg gevaarlijk, omdat de (unieke) exploitatiemogelijkheden volledig buiten beschouwing blijven! Dat is geen goede zaak.

U heeft een adviseur/ horecamakelaar nodig die verstand van zaken heeft en die de exploitatiemogelijkheid kan inzien, beoordelen en u in de goede richting kan sturen. Ik ga daarom uit van een business valuation manier: vanuit de kasstromen wordt de waarde bepaald. Dit is een specialiteit die weinig NVM makelaar taxateurs beheersen.

Ik ben ingeschreven als RM (register makelaar) bij het NRVT (kamer Groot Zakelijk Vastgoed) en ben lid van de NVM Business. Een trackrecord van 30 jaar zorgt voor een stevige verankering in de branche.

Ook mijn taxaties vinden hun grondslag in exploitatiegebondenheid, vandaar dat ik als register taxateur (Kamer groot zakelijk vastgoed) te boek sta (RT) bij NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). 
Ik ben lid van de NVM Business en wordt regelmatig als deskundige ingeroepen door een Rechtbank. 

Ik werk mbt hotels landelijk, mbt restaurants ligt mijn werkgebied met name in en rond Amsterdam, ’t Gooi, Utrecht, Amersfoort en de Noordzeekust.

Alles voor een goede zaak!Werkzaamheden Arends Horecamakelaars BV:
- verkoop horecabedrijven;
- aankoopbegeleiding horecabedrijven;
- verhuur (casco) horecabedrijfspanden;
- verkoop horeca beleggingspanden;
- taxatie horecabedrijven (inventaris en goodwill);
- taxatie horecabedrijfspand;
- taxatie horeca-inventaris;
- taxatie huurwaarde horecabedrijfspand;
- haalbaarheidsstudies.

Alle werkzaamheden vallen onder de Algemene Voorwaarden van de NVM en de Voorwaarden en Tarieven Arends Horecamakelaars. Deze kunt u op deze site terugvinden of bij mij opvragen.

Lukas Arends RM RT
Senior horecamakelaar
Register taxateur