Horecamakelaar?

Als horecamakelaar stel ik me graag op als adviseur van mijn opdrachtgever: meestal de verkopende e/o verhurende partij, door eerst goed te kijken wat de wensen van de opdrachtgever zijn en wat de exploitatiemogelijkheden zijn van het horecabedrijf.

Mijn filosofie is dat de waarde van ieder horecabedrijf exploitatie-gebonden is; de exploitatie-opbrengst in een normale situatie bepaalt de waarde. Wordt dat niet als uitgangspunt genomen zal er ergens iets fout gaan: of er wordt te weinig of teveel betaald aan overname e/o huur en daarmee wordt iemand benadeeld.

Een klassieke waardering als makelaar: aantal vierkante meters maal opbrengst per vierkante meter is huuropbrengst maal factor is verkoopprijs is bij horeca erg gevaarlijk, omdat de exploitatiemogelijkheden volledig buiten beschouwing blijven!
Dat is geen goede zaak.

U heeft een horecamakelaar nodig die verstand van zaken heeft en die de exploitatiemogelijkheid kan inzien, beoordelen en u in de goede richting kan sturen. Ik ga daarom uit van een waardering uit een corporate finance manier: vanuit de kastromen wordt de waarde bepaald. Dit is een specialiteit die weinig NVM taxateurs beheersen.

Ik ben ingeschreven als RM (register makelaar) bij Vastgoed Cert en bij de NVM Business.

U gaat met ons het schip niet in! 

Ook mijn taxaties vinden hun grondslag op exploitatiegebondenheid, vandaar dat ik sinds 1 januari 2016 als “special valuations” register taxateur (groot zakelijk vastgoed) te boek sta (RT sv) bij NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Ik ben lid van de NVM Business en als gast-lid verbonden aan de MVA (Makelaars Vereniging Amsterdam). 

Ik werk mbt hotels landelijk, mbt restaurants ligt mijn werkgebied met name in en rond Amsterdam, ’t Gooi, Utrecht, Rotterdam en de Noordzeekust.

Alles voor een goede zaak!Werkzaamheden Arends Horecamakelaars BV:
- verkoop horecabedrijven;
- aankoopbegeleiding horecabedrijven;
- verhuur (casco) horecabedrijfspanden;
- verkoop horeca beleggingspanden;
- taxatie horecabedrijven (inventaris en goodwill);
- taxatie horecabedrijfspand;
- taxatie horeca-inventaris;
- taxatie huurwaarde horecabedrijfspand;
- haalbaarheidsstudies

Alle werkzaamheden vallen onder de Algemene Voorwaarden van de NVM en de Voorwaarden en Tarieven Arends Horecamakelaars. Deze kunt u op de site terugvinden of bij mij opvragen.

Lukas Arends BRE RTsv
Senior horecamakelaar
Register taxateur special valuations